Blomsterskapa med FloraKonst

Blomsterskapa med FloraKonst

Jag anordnar blomstermandala workshops och tar fram produkter med deltagarnas egna unika motiv.

Kreativt att skapa med händerna…

Tillsammans skapar vi konst med blommor och andra växtdelar som vi lägger ut på en bordsyta.
Jag fotograferar konstverken och sparar ner originalen så att man kan beställa sina egna mandalor som motiv på förstoringar, vykort och andra ting. Efter en tid kanske man till exempel skulle behöva ett set med tallriksunderlägg eller bordstabletter. Då finns möjligheten att beställa detta med sitt eget skapade motiv. Personligare kan det knappast bli!

Tycker det är kul och rogivande att göra blomstermandalas! Blir så fint och man kan göra så många olika bland annat efter årstid och vilka blommor som finns! 

Margareta
Detta är en blomstermandala utlagd på en svart duk.

info

Boka en workshop!

Vill du prova på att skapa blomstermandalor och annan blomsterkonst så skicka ett mejl till mig: carina@florakonst.se
eller slå en signal: 0731-40 24 88
Du hittar mig också på facebook: FloraKonst

Det är en trevlig och kreativ aktivitet för:

 • Tjejträffen – Ni är ett gäng vänner som träffas med jämna eller ojämna mellanrum och vill hitta på någon trevlig aktivitet. Prova något nytt! Boka in mig och jag kommer hem till er eller till någon annan lokal med mina blommor och så får ni skapa mandalor eller annan blomsterkonst under trevliga former.
 • Homepartyt – Liksom vid tjejträffen går det bra att boka in mig för en trevlig stunds avkopplande aktivitet – där deltagarna får skapa vackra konstverk.
 • Kundkvällen – Vill du erbjuda en annorlunda aktivitet för kunder och besökare så hör gärna av dig!
 • Föreningsaktivitet – Passande för trädgårdsföreningar, hantverkssammanslutningar eller liknande. Prova en litet annorlunda aktivitet där man får använda händerna och fantasin. Kan även vara ett tillfälle för fotoklubben att träna på ett nytt slags motiv.
 • Teambuilding – Skapa konst tillsammans. Genom att använda sig av naturliga material och skapa en blomsterbild kan teamdeltagarna få göra sin version av företagets logga som sedan sätts samman till ett kollage. Eller lägg ut blomster och annat grönt till bokstäver och sätt samman till företagets/gruppens namn. Skapa med händerna för att öka kreativiteten i gruppen.
 • Konferens eller kickoff – Kreativ och annorlunda aktivitet som passar både små och stora grupper.
 • Som en terapi- eller mindfulnessövning – Att lägga blomstermandalor känns fridfullt och avslappnande. Det är avstressande och man hamnar lätt i en ”skaparbubbla” där du bara finns här och nu.
  Driver du någon form av terapiverksamhet där blomstermandalaläggning skulle vara ett passande komplement samarbetar jag gärna – hör av dig!
 • Presenttips – Någon du tycker om eller en bekant, din dotter eller gammelfarmor fyller år och frågan uppstår ofta: Vad ska vi leta upp för en present? Då kan ett presentkort från FloraKonst vara en bra idé. En upplevelse att själv få göra ett konstverk som kan bevaras i olika former för framtiden.
 • Möhippan – Gör något tillsammans och skapa ett oförglömligt minne.
 • Ge mor en ”blommig upplevelse” – ”Morsdag” närmar sig med stormsteg och det är som vanligt svårt att komma på vad man ska ge sin älskade mamma. Bjud henne på en blommig upplevelse! Låt mor få uppleva en skön och rogivande stund med att lägga ut blomsterblad i vackra mönster.

Jag tyckte det var väldigt trevligt att prova på att göra mandalor. Det var lite svårt till en början, men sen kom jag i gång! Bra att man kunde titta på lite olika förslag! Det var väldigt rogivande och stimulerande. Lycka till med allt! 

Ingalena
Ett litet urval av blomstermandalor…

Jag tycker det är väldigt roligt och avslappnande att sitta och göra mandalor. Ett annorlunda sätt att använda blommor på. Lycka till!

Maggan

Comments are closed.